Dirigintele Clasei:
   La fiecare clasa de elevi este desemnat un diriginte-manager competent care organizeaza si conduce activitatile educative si extracurriculare ale clasei
SERVICIUL MEDICAL:
    In cadrul liceului, acesta este asigurat de un cabinet medical propriu.
BIBLIOTECA:
   Liceul Tehnologic Transilvania dispune de o biblioteca cu un numar de volume cu tematici diverse
LIGA ELEVILOR:
    In Liceul Tehnologic Transilvania, spre deosebire de multe alte licee, exista Liga Elevilor, cu personalitate juridica, inregistrata la Notariatul de Stat din Baia Mare, care apara drepturile si libertatile elevilor. In cadrul Ligii, elevii isi pot manifesta o parte a abilitatilor personale, care ii definesc ca lideri ai colectivitatii. Liga este formata din elevi ai claselor de liceu si scolii profesionale.
COMITETUL DE PARINTI:
    In Liceul Tehnologic Transilvania exista un comitet de parinti
    Comitetul de parinti organizeaza toate igienizarile din salile de clasa, premiaza elevii implicati in activitatile educative si extrascolare, sustine financiar participarea elevilor la olimpiadele nationale, premiaza la sfarsit de an scolar in numerar seful de promotie si elevii cu premiul I, II, si III.
    Membrii comitetului de parinti participa efectiv la activitatie educative extrascolare, cultural artistice si aniversare ale liceului.
INTERNATE:
    Colegiului Tehnic Transilvania are modalitati proprii de instalare a elevilor ca interni. Astfel exista camine: unul de fete, altul de baieti - cu dotari corespunzatoare (centrala termica proprie, apa calda), program de meditatii organizat in scoala si program de supraveghere a copiilor realizat de catre pedagogi calificati. Cazarea in internate se realizeaza, in functie de dorintele parintilor si a elevilor, in doua variante:
        - saptamana intreaga
        - saptamana incompleta.
CANTINA:
    Cantina Colegiului Tehnic Transilvania poate asigura masa unui numar de maxim 300 de elevi. Parintii si elevii pot opta pentru diverse variante de servire a mesei:
        - 3 mese pe zi
CONSILIEREA  ELEVILOR:
    In Liceul Tehnologic Transilvania consilierea elevilor se poate face cu profesori competenti care au participat la cursuri de perfectionare conform noii reforme in invatamant si care au obtinut atestate corespunzatoare.
Consilierea elevilor in aceasta unitate este facuta de catre psihologul scolar prof. Anitas Simona
     a) pentru tratarea si rezolvarea conflictelor exista 2 profesori atestati la Casa Corpului Didactic
     b) pentru consilierea si orientarea profesionala exista 5 profesori atestati la Casa Corpului Didactic
     c) pentru consilierea si educarea pentru viata de familie exista 4 profesori formatori prin Fundatia "Tineri pentru Tineri"
     d) pentru consiliere educationala si consiliere vocationala exista 6 profesori cu atestate la Universitatea Babes-Bolyai