sigla erasmus

Prezentare generala - proiecte eTwinning CTT

     Platforma eTwinning ofera profesorilor si elevilor din tarile europene posibilitatea de a implementa proiecte, de a comunica si de a face schimb de informatii, intr-un spatiu sigur si usor de utilizat.
     Prin implicarea in proiectele eTwinning elevii nostri au posibilitatea de a-si imbunatati abilitatile de utilizare a tehnologiilor comunicarii si informatiei (TIC), de a-si aprofunda cunostintele despre geografia, istoria si cultura tarilor europene si de a lega noi prietenii cu elevi de varste asemenatoare lor.
     Incepand cu anul scolar 2013-2014, in cadrul colegiului nostru, s-au desfasurat 34 de proiecte eTwinning pe diferte teme: respectarea si protejarea mediului, evenimente culturale, istorice si religioase, promovarea traditiilor si obiceiurilor, matematica, fizica, chimie, STEM, robotica, utilizarea TIC in educatie, comunicarea in limbi de circulatie internationala (engleza, franceza, germana, italiana) etc., cadrele didactice au participat la numeroase cursuri de formare (Learning events), evenimente organizate pe diferite teme si schimburi de experienta.
     Rezultatele au fost si sunt imbucuratoare, avand in vedere interesul crescut al elevilor nostri pentru invatarea bazata pe acest tip de proiecte. Se poate observa, de asemenea, un nivel imbunatatit de utilizare a competentelor digitale si a comunicarii in limba engleza.