sigla erasmusProiecte eTwinning

An scolar 2017 - 2018Creative Learning with Music and Rhythm - inscris pe 14.02.2018


Membri: prof. Adriana Gabriela Gergeli, prof. Dumitrascu Doina

Tari participante: Polonia, Albania, Grecia, Turcia, Italia, Georgia, Romania, Regatul Unit la Marii Britanii si Irlandei de Nord, Portugalia, Serbia, Ucraina, Azerbaijan

Detalii: Eficacitatea activitatilor de educare si formare este direct proportionala cu activitatile menite sa permita elevilor sa-si descopere si sa-si utilizeze abilitatile lor speciale. Scopul proiectului este acela de a folosi tehnica "Ayturk" pentru a crea oportunitati prin care elevii nostri, folosindu-si talentul, creativitatea si cunostintele, sa creeze produse noi, contribuind astfel la o mai buna intelegere a informatiilor predate. Tehnica aceasta este initiata prin asocierea muzicii si a altor discipline cu creativitatea si relaxarea.


Classroom Language - inscris pe 30.01.2018


Membri: prof. Lidia Monica Boje

Tari participante: Turcia, Azerbaijan, Romania, Ucraina, Polonia

Detalii: Scopul acestui proiect este de a ajuta elevii sa se implice in activitati de invatare, chiar daca sunt uneori pasivi si nu doresc acest lucru. Profesorii trebuie sa favorizeze un mediu propice pentru invatare, folosind un limbaj adecvat "classroom language", metode si tehnici atractive si interactive, starnind astfel curiozitatea si placerea elevilor de a invata.

Think ECO, be GREEN! - inscris pe 21.12.2017

Membri: prof. Dumitrascu Doina

Tari participante: Italia, Romania, Portugalia, Spania, Grecia

Detalii: Proiectul eTwinning "Think ECO, be GREEN!" isi propune sa ofere tuturor participantilor posibilitatea de a se implica in activitati distractive, creative, cu tematica ecologica, care sa ii ajute sa devina cetatenii responsabili de "maine".

Our Farm - inscris pe 02.12.2017


Membri: prof. Adriana Gabriela Gergeli

Tari participante: Tunisia, Georgia, Albania, Turcia, Romania, Polonia

Detalii: Proiectul "Our Farm" este destinat elevilor care invata despre animalele de la ferma si modul de viata al fermierilor. Acest proiect ii ajuta pe elevii nostri sa colaboreze cu alti elevi din tarile europene, sa-si imbogateasca cunostintele despre viata la tara, un stil de viata sanatos, sa-si imbogateasca vocabularul si sa-si dezvolte creativitatea si abilitatile artistice, creand forme de animale, ferme si unelte agricole din hartie, carton, lemn etc.

A teacher's job is art or magic? - inscris pe 10.08.2017


Membri: prof. Lidia Monica Boje

Tari participante: Italia, Romania, Bulgaria

Detalii: Acest proiect a fost creat cu scopul de a aduna experientele personale ale profesorilor parteneri. Materiale diverse (secvente didactice, fotografii, ppt-uri) care sa prezinte momente din activitatea la clasa desfasurate cu ocazia diferitelor evenimente culturale, istorice sau religioase de peste an sau in conformitate cu programa scolara, vor fi centralizate si utilizate ca exemple de bune practici de catre cadrele didactice interesate.

Robotics in Interdisciplinary Education - inscris pe 09.08.2017

Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde

Tari participante: Turcia, Azerbaijan, Ucraina, Albania, Romania, Italia, Grecia, Turcia, Macedonia, Serbia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Georgia, Slovenia, Norvegia, Croatia, Polonia, Portugalia, Franta, Belgia, Olanda

Detalii: Ideea de baza a proiectului este de a populariza utilizarea activa a abilitatilor de robotica si codare. Acum traim si invatam intr-o lume bogata in tehnologie. Este larg recunoscut faptul ca elevii secolului al XXI-lea trebuie sa fie fluenti din punct de vedere tehnologic, sa dezvolte abilitati esentiale de a trai, de a lucra si de a opera in mediile de invatare de astazi. invatarea cu ajutorul tehnologiei se afla pe agenda europeana, ca parte a strategiei Europa 2020. Succesul Strategiei Europa 2020 este dependent de utilizarea strategica si eficienta a TIC. invatand sa codeze, elevii dezvolta abilitati de rezolvare a problemelor si de gandire computationala.

Robotics everywhere - inscris pe 09.08.2017

Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde

Tari participante: Azerbaijan, Albania, Ucraina, Portugalia, Romania, Italia, Grecia, Turcia, Germania, Macedonia, Serbia, Letonia, Cehia, Polonia, Bulgaria, Georgia, Slovenia, Norvegia, Franta, Irlanda, Suedia, Croatia, Grecia

Detalii: Proiectul a fost creat pentru a ajuta elevii sa-si imbunatateasca abilitatile de codare si sa-si dezvolte creativitatea facand desene robotizate. Este o necesitate actuala importanta sa educam elevii pasionati de tehnologie, invatandu-i sa codeze, folosind programe de calculator, pentru a produce noi aplicatii.

Fun and Games Math 2 - inscris pe 22.07.2017
Membri: prof. Dale Camelia

Tari participante: Polonia, Romania, Turcia, Albania, Macedonia, Cehia, Ucraina, Ajerbaijan, Italia, Armenia, Grecia, Lituania, Serbia, Croatia, Portugalia, Spania

Detalii: Proiectul consta in postarea pe TwinSpace a unor jocuri matematice si a instructiunilor lor, pe care le putem folosi la orele de matematica, cat si crearea unei galerii foto cu lectii care s-au desfasurat cu ajutorul jocurilor si activitatilor propuse.

A Bouquet of Emotions! - inscris pe 07.06.2017

Membri: prof. Paula Mile

Tari participante: Franta, Romania, Italia, Turcia, Azerbaijan, Albania, Serbia, Polonia, Portugalia, Germania, Armenia, Slovenia, Macedonia, Tunisia, Spania, Irlanda, Georgia, Bosnia-Hertegovina, Grecia, Republica Moldova, Croatia, Bulgaria, Ucraina

Detalii: Scopul principal al proiectului a fost crearea unui zid in cadrul uneia dintre institutiile partenere cu amintiri primite de la toate scolile eTwinning participante. Astfel, elevii au fost invitati sa trimita fotografii ale scolilor lor si sa ataseze, pe verso, ceea ce simt fata de scoala in care invata, fiind astfel liberi sa isi exprime sentimentele si emotiile.

Traditii si obiceiuri in tarile europene - inscris pe 10.04.2017
Membri: prof. Adriana Gabriela Gergeli

Tari participante: Romania, Republica Moldova

Detalii: Proiectul vizeaza cunoasterea si promovarea traditiilor si obiceiurilor natale intre partenerii de proiect. Unul dintre obiectivele proiectului este acela de a valorifica si promova valorile culturale nationale. Durata proiectului este de 2 ani.