sigla erasmusProiecte eTwinning

An scolar 2016 - 2017Greetings from my Region - inscris pe 16.05.2017

Membri: prof. Paula Mile

Tari participante: Portugalia, Romania, Serbia, Italia, Germania, Georgia, Albania, Franta, Ungaria, Tunisia, Croatia, Polonia, Republica Moldova, Turcia, Bulgaria, Regatul Unit la Marii Britanii si Irlandei de Nord, Serbia, Ucraina

Detalii: Scopul proiectului a fost ca elevii sa invete despre diferite zone si orase din Europa. Acest proiect le-a permis sa cunoasca mai bine anumite regiuni din tarile partenere, inclusiv detalii despre modul de viata si ce ar simti daca ar trai acolo. Acest lucru a contribuit la dezvoltarea unei legaturi mai stranse intre elevii din tarile partenere.


Math in photos - inscris pe 13.04.2017

Membri: prof. Dale Camelia

Tari participante: Slovacia, Polonia, Romania, Spania, Turcia, Lituania, Regatul Unit la Marii Britanii si Irlandei de Nord, Ucraina

Detalii: Tuturor copiilor le plac jocurile pe telefoanele mobile, de aceea, prin acest proiect am dorit sa-i ajutam pe elevii nostri sa-si faca propriul joc, poate nu atat de interesant ca Minecraft, dar cel putin unul care sa-i convinga sa-si dezvolte abilitatile matematice si de comunicare. Pentru activitatea "tabelul de multiplicare in viata reala", elevii au cautat exemple din viata reala, au facut fotografii si au scris cate un exercitiu matematic. Colegii lor din celelalte tari implicate au incercat sa il rezolve si sa scrie un raspuns.


Calatori prin lume - inscris pe 30.03.2017
Membri: prof. Adriana Gabriela Gergeli

Tari participante: Romania (scoli si licee din Baia Mare, Bistrita-Nasaud, Constanta, Bucuresti, Arad, Galati)

Detalii: Proiectul a avut ca scop initierea unui concurs de teatru cu elevii, avand ca tema migratiile in lumea contemporana. S-a dorit si implicarea unitatilor scolare care au inclus elevi refugiati. Scenariile pieselor de teatru au fost inspirate din viata reala, sub forma de creatii proprii sau adaptate.


Fashion revolution - inscris pe 29.03.2017Membri: prof. Dumitrascu Doina (fondator), prof. Iuliana Baban, prof. Nagy Laura

Tari participante: Spania, Italia, Albania, Romania, Tunisia

Detalii: Scopul proiectului este acela de a raspandi ideea unei revolutii in moda prin cooperarea internationala. Proiectul "Fashion Revolution" se ocupa de problema fabricarii de imbracaminte si accesorii ecologice, design si moda durabila. Pe Twinspace au fost publicate rezultatele comune ale proiectului: fotografii ale produselor reale (genti din material reciclabil), sondaje si idei care au stat la baza implementarii proiectului.


Ridiamo vita al nostro Pianeta: con la differenziata "Facciamo la differenza" - inscris pe 03.03.2017Membri: prof. Dumitrascu Doina

Tari participante: Spania, Italia, Albania, Romania, Tunisia

Detalii: Promovarea unei culturi a durabilitatii prin instruirea tinerilor si constientizarea lor asupra stilurilor de viata adoptate, in vederea respectarii mediul inconjurator, este unul dintre obiectivele prioritare ale scolii. Prin acest proiect, am dorit sa-i obisnuim pe elevii nostri sa ia masuri pentru conservarea si reutilizarea resurselor, facandu-i sa inteleaga ca fiecare dintre noi este dator sa isi aduca propria contributie la salvarea mediului.


Pictures don't need any languages - Memories 2share - inscris pe 19.02.2017


Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde

Tari participante: Spania, Portugalia, Romania, Polonia, Albania, Italia, Armenia, Turcia, Serbia, Lituania, Georgia, Ucraina

Detalii: Acest proiect a fost creat sub forma unei galerii virtuale cu creatii realizate de comunitatea scolara (elevii si familiile lor). in aceasta galerie, au fost expuse lucrarile elevilor din scolile participante si a fost creat un Power Point ca mijloc de expunere a lucrarile.


Future Schools - inscris pe 26.01.2017

Membri: prof. Adriana Gabriela Gergeli

Tari participante: Croatia, Austria, Romania, Polonia, Portugalia, Turcia

Detalii: Prin acest proiect, s-a urmarit ca elevii si cadrele didactice sa invete despre utilizarea informaticii si a diverselor instrumente de predare si invatare bazate pe calculator, cu scopul de a imbunatati procesul educational.


Make my STEM - inscris pe 28.12.2016Membri: prof. Dale Camelia

Tari participante: Serbia, Macedonia, Romania, Spania, Polonia, Turcia

Detalii: Abordarea STEM in procesul de predare - invatare se bazeaza pe ideea de a educa elevii prin intermediul a patru discipline specifice: stiinta, tehnologie, inginerie si matematica, prin abordarea interdisciplinara si aplicata. STEM reprezinta deci invatarea bazata pe interactiunile din viata reala. O parte foarte importanta a programelor STEM este si matematica, aplicand-o in fiecare zi, prin toate fenomenele din jurul nostru care pot fi descrise prin formule si modele matematice. Proiectul "Make my STEM" se bazeaza tocmai pe acest lucru: elevii, in diferite moduri, avand sarcina de a explica diferite fenomene din viata reala.


Everyday life - inscris pe 06.12.2016


Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde (fondator)

Tari participante: Romania, Danemarca, Turcia, Georgia, Ucraina, Italia

Detalii: Sunt similare vietile noastre de zi cu zi? Scopul acestui proiect a fost de a-i ajuta pe elevi sa se cunoasca si sa-si dezvolte competentele interculturale. Astfel, s-a dorit construirea unei punti intre culturi, intelegerea valorilor altor societati, intelegerea comportamentului altor oameni si a modului lor de gandire.


Let's discover metals! - inscris pe 25.10.2016

Membri: prof. Liliana Culic (fondator)

Tari participante: Romania, Italia, Grecia

Detalii: Proiectul a avut ca scop ajutarea elevilor sa inteleaga importanta chimiei, stiintei, tehnologiei si, in special, a metalelor si modul in care acestea le influenteaza viata de zi cu zi. Pe parcursul proiectului, au fost realizate activitati cu ajutorul carora s-au studiat: metalele si tabelul periodic al elementelor, curentul electric: conductori si semiconductori, minerale si roci, mineritul metalic si aliajele metalice, monede, dar si legende si mituri legate de acestea.


E-twinning all year round - inscris pe 05.10.2016
Membri: prof. Paula Mile

Tari participante: Croatia, Italia, Romania, Spania, Polonia, Italia, Turcia, Grecia, Belgia

Detalii: Elevii din diferite tari s-au intalnit in spatiul virtual al proiectului si au analizat in fiecare luna cate un subiect: "Acesta/aceasta sunt eu", "Orasul meu natal", "Hobby-uri si timp liber" etc. Ei au comparat stilul lor de viata cu cel al colegilor europeni. De asemenea, au vorbit despre traditiile din tarile lor cu ocazia unor zile speciale (Craciun, Pasti, Ziua indragostitilor etc.). Ei au postat pe pagina proiectului fotografii si clipuri video, au vorbit folosit chat-ul TwinSpace si au participat, de asemenea, la evenimente live.