sigla erasmusProiecte eTwinning

An scolar 2015 - 2016Art&Maths - inscris pe 10.03.2016

Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde (fondator), prof. Liliana Culic, prof. Lidia Monica Boje, prof. Ramona Botis

Tari participante: Romania, Italia, Franta, Grecia, Turcia

Detalii: Proiectul a fost creat pentru a ajuta elevii sa cerceteze ce legaturi exista intre Arta si Geometrie. Ei au descoperi caracteristici comune interesante si neasteptate intre Arta si proportia perfecta a geometriei. Activitatile s-au concentrat pe: spirale de aur, dreptunghiuri aureus, proportia perfecta in cladiri, simetria radiala, fractale si serii de numere, forme imposibile si anamorfoza.


Taxation and public services in different European countries - inscris pe 10.03.2016
Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde

Tari participante: Suedia, Finlanda, Romania, Italia

Detalii: Prin intermediul acestui proiect, elevii au cautat informatii despre fiscalitate si serviciile publice care sunt finantate prin impozite, in tara lor. Ei au facut prezentari cu constatarile lor, apoi au comparat sistemul propriei tari cu cel al tarilor partenere.


The European world of aeronautics - inscris pe 12.02.2016

Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde, prof. Liliana Culic, prof. Lidia Monica Boje, bibl. Chis Eugenia

Tari participante: Franta, Italia, Romania, Polonia, Germania

Detalii: Acest proiect si-a propus sa exploreze progresele realizate in domeniul aeronauticii in Europa, ajutand elevii sa observe, sa colecteze date, sa comunice si sa experimenteze anumite aplicatii ale matematicii, fizicii si TIC din viata reala. Activitatile au fost concepute pentru a explora cele mai recente tehnici utilizate in "cerul european".


Christmas & friends - inscris pe 28.11.2015

Membri: prof. Paula Mile

Tari participante: Finlanda, Italia, Romania, Polonia, Portugalia

Detalii: Elevii din tarile participante si-au prezentat scolile si orasele natale pe pagina proiectului. De asemenea, au creat si trimis felicitari de Craciun colegilor lor europeni.


New Cultures, New Colours - inscris pe 26.11.2015


Membri: prof. Nicoleta Bobinca (fondator), prof. Andreea Csepregi, prof. Livia Natalia Rata

Tari participante: Romania, Turcia

Detalii: Scopul proiectului a fost acela de a invata diferite obiceiuri si traditii din tarile europene, dar si de a dezvolta abilitatile de comunicare in limba engleza ale elevilor. Ei au realizat prezentari despre traditiile si obiceiurile specifice oraselor lor natale, promovand valorile culturale ale fiecarei tari.


La nourriture: amour et haine - inscris pe 25.11.2015Membri: prof. Paula Mile

Tari participante: Italia, Turcia, Franta, Romania

Detalii: scoala este cel mai bun loc pentru a vorbi despre nutritie, hrana, siguranta alimentara si deseuri. Pentru majoritatea copiilor si adolescentilor, descoperirea obiceiurilor alimentare corecte incep in sala de clasa. Adolescentii au doua sentimente opuse despre alimente: pe de o parte, iubirea, care este o expresie a bunastarii psihologice si fizice, care duce la o dieta echilibrata, sanatoasa si corecta, iar pe de alta parte, nemultumirea sau lipsa de incredere in sine sau senzatia de disconfort care poate duce la ura fata de hrana, exprimata prin tulburari cum ar fi bulimia, anorexia si obezitatea sau alte tulburari de alimentatie. Acestea sunt motivele care stau la baza acestui proiect. Scopul este acela de a conduce la analiza si dobandirea obiceiurilor si comportamentelor corecte care trebuie urmate in dieta.


Find Phi - inscris pe 24.11.2015

Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde

Tari participante: Grecia, Italia, Romania

Detalii: Proiectul "Find Phi" isi propune sa ajute elevii sa descopere conceptul de Sectiune de Aur a Geometriei si Matematicii care exista in Natura si Arte (Pictura - Sculptura - Arhitectura).

Premii: Proiectul a obtinut Certificatul European de Calitate


Boost your green - inscris pe 18.11.2015

Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde, prof. Lidia Monica Boje

Tari participante: Franta, Turcia, Romania, Macedonia, Bulgaria, Portugalia

Detalii: Acest proiect reprezinta o parte integranta a parteneriatului Erasmus+ cu acelasi nume si este folosit ca spatiu virtual de lucru pentru activitatile care se desfasoara in fiecare scoala implicata. Proiectul, cu o durata de 36 de luni, este bazat pe tema dezvoltarii durabile.


Wir warten auf Weihnachten - inscris pe 08.11.2015


Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde

Tari participante: Polonia, Portugalia, Irlanda, Italia, Germania, Grecia, Romania, Polonia, Estonia, Lituania

Detalii: Elevii din fiecare tara participanta au creat felicitari de Craciun, pe care mai apoi le-au trimis prin posta colegilor lor europeni. Fiecare scoala partenera a creat cate un calendar de Craciun cu felicitarile primite. Calendarele au fost postate pe pagina TwinSpace a proiectului.


EcoFriends- secondary - inscris pe 27.10.2015Membri: prof. Iuliana Baban

Tari participante: Polonia, Italia, Franta, Romania, Grecia, Turcia

Detalii: Natura care ne inconjoara este o comoara de nepretuit. Pentru a o respecta ar trebui sa invatam de la o varsta frageda cum sa facem acest lucru. Proiectul a presupus dezvoltarea abilitatilor generale: abilitatile de comunicare in limba engleza, promovarea ecologica si protectia mediului, prin imbogatirea cunostintelor deja acumulate. Prieteni Eco - europeni au fost invatati prin activitatile acestui proiect cum sa protejeze natura din jurul lor.


Happiness is understanding Physics and Mathematics! - inscris pe 04.10.2015Membri: prof. Georgeta - Lia Berinde

Tari participante: Turcia, Grecia, Franta, Italia, Romania, Ungaria, Bulgaria, Spania

Detalii:Prin acest proiect, s-a dorit utilizarea matematicii si a fizicii sub forma unei limbi universale. in fiecare luna de proiect, o scoala trebuia sa propuna cate un exercitiu, ceilalti elevi incercand sa-l rezolve, utilizand pagina dedicata proiectului. Elevii au avut astfel posibilitatea sa creeze si sa rezolve exercitii pe placul lor, dezvoltandu-si totodata abilitatile de comunicare.