sigla erasmus

    Descriere proiect

    Calendar

    Website proiect


    Poze

    Prezentari parteneri


    Selectie profesori

    Selectie elevi


    Articole ziar

    Prezentari


    Le Havre Franta

Lansarea proiectului Erasmus+ "BOOST YOUR GREEN"

     Colegiul Tehnic "Transilvania" din Baia Mare, in calitate de partener european, anunta lansarea proiectului Erasmus+ KA2 (Proiecte de parteneriat strategic pentru educatie scolara - doar intre scoli) intitulat "Boost your Green", incepand cu data de 01.09.2016 (numar contract: 2016-1-FR01-KA219-024021_2).
     Proiectul finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, se va derula pe o perioada de 36 luni, colegiul nostru avand la dispozitie un buget de 23.150 EUR pentru implementare. De-a lungul acestei perioade se vor desfasura 4 intalniri de proiect transnationale in Franta, Bulgaria, Turcia si Portugalia, la care vor participa cadrele didactice din cele 6 institutii partenere, si 3 schimburi pe termen scurt ale grupurilor de elevi insotiti de cadre didactice, in Franta, Romania si Macedonia.
     Coordonatorul European al proiectului este Lycee des Metiers Jules Le Cesne din Le Havre, Franta, iar parteneri, alaturi de colegiul nostru, sunt: Disk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi din Istanbul, Turcia; Secondary Municipal School TakiDaskalo Bitola din Macedonia; Profesionalna gimnaziya po ikonomicheska informatika "Dzhon Atanasov" din Targovishte, Bulgaria; Escola Profissional Amar Terra Verde din Vila Verde, Portugalia.
     Acest proiect s-a nascut din dorinta de a oferi scolilor instrumente concrete de integrare a dezvoltarii durabile in viata de zi cu zi si are la baza trei cuvinte esentiale amintite in cadrul Conferintei anuale COP 21 tinuta la Paris, Franta, in 2015: "Alerteaza, actioneaza, inoveaza!"
     Cetateanul de maine se doreste a fi unul 'eco', astfel, elevii, profesorii si personalul didactic sunt incurajati sa descopere complexitatea mediului in care traiesc, sa-si gaseasca locul lor acolo si sa devina constienti de posibilitatile de a dezvolta 'obiceiuri durabile', adica un mod de viata ecologic.
     Prin activitatile acestui proiect se doreste atingerea urmatoarelor obiective specifice:
         - imbunatatirea relatiilor dintre om si MEDIU;
         - implicarea si motivatia elevilor, a profesorilor si a personalului didactic de a forma si implementa obiceiuri durabile, de a invata elevii sa traiasca ecologic;
         - integrarea intregii comunitati educationale: elevi, profesori, parinti, dar si personalul de conducere, administrativ si de intretinere, in activitatile proiectului cu scopul de a-i constientiza asupra problemelor de mediu din zona lor si pentru a le spori motivatia de a pune in aplicare obiceiuri sustenabile.
     Ca produs final al proiectului, se doreste crearea unei colectii de resurse educationale non-formale menite sa ajute profesorii si elevii sa-si faca scoala mai verde. Aceasta colectie va include metode de lucru, propuse si testate in timpul activitatilor nationale si internationale. Aceste metode vor fi descrise in detaliu, inclusiv comentariile profesorilor si feedback-ul elevilor. De asemenea, vor fi adaugate fotografii relevante. Colectia va fi disponibila atat pe siteul web al proiectului cat si in format printat.
     Un alt produs final al proiectului se doreste a fi un kit pedagogic intitulat "Predarea cu ajutorul laboratoarelor", dezvoltat de catre scolile partenere in cadrul proiectului si testat cu ajutorul elevilor implicati. Kitul va contine trei module, toate scolile partenere contribuind cu materiale, lectii deschise si alte resurse didactice necesare.
     Prima intalnire a partenerilor de proiect va avea loc in Le Havre, Franta, in perioada 06-10 Decembrie 2016.

    Lansarea proiectului Erasmus+ "BOOST YOUR GREEN"